Moja ulubiona wersja drobiowej galaretki.
2 filety z kurczaka
3 marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
żelatyna (ilość zgodnie z przepisem na opakowaniu)
vegeta
1. Filety gotujemy w 1,5 litra wody wraz z pokrojonymi w plastry marchewką, pietruszką i selerem. Wodę odlewamy, przecedzamy przez sitko. Filety i warzywa studzimy. Filety rwiemy widelcem na małe kawałki, warzywa rozgniatamy widelcem.
2. W bulionie rozpuszczamy żelatynę (ilość zgodnie z przepisem na opakowaniu, u mnie 3 łyżki na 1 litr wody). Doprawiamy do smaku vegetą.
3. Na dnie miseczek umieszczamy filety wymieszane z warzywami. Zalewamy bulionem z żelatyną. Pozostawiamy do ostygnięcia, po czym wstawiamy na całą noc do lodówki by galaretka stężała.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.