Sałatka grzechu warta:). Każdy składnik idealnie się ze sobą komponuje a całości dopełnia miodowo-musztardowy sos.
Sałatka:
1 gruszka
garść roszponki
50g sera grogonzola
garść orzechów nerkowca
Sos:
1 łyżka oleju
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
1. Gruszkę kroimy w plastry, usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blaszce, na każdy kawałek kładziemy pokruszoną gorgonzolę. Zapiekamy przez 10 minut w 180 stopniach.
2. Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą do dokładnego połączenia składników.
3. Na talerz układamy roszponkę, upieczoną gruszkę z serem. Polewamy sosem, posypujemy orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.