marca 14, 2020

Sałatka z pieczoną gruszką, gorgonzolą i orzechami

Sałatka grzechu warta:). Każdy składnik idealnie się ze sobą komponuje a całości dopełnia miodowo-musztardowy sos. 


Sałatka:
1 gruszka
garść roszponki
50g sera grogonzola
garść orzechów nerkowca

Sos:
1 łyżka oleju
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz

1. Gruszkę kroimy w plastry, usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blaszce, na każdy kawałek kładziemy pokruszoną gorgonzolę. Zapiekamy przez 10 minut w 180 stopniach.
2. Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą do dokładnego połączenia składników. 
3. Na talerz układamy roszponkę, upieczoną gruszkę z serem. Polewamy sosem, posypujemy orzechami. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP