lutego 19, 2020

Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym z gniocchi

Sos pieczarkowy z pulpetami możemy odmienić za sprawą dodatków. Zamiast ziemniaków, makaronu czy ryżu podajmy go z ziemniaczanymi gnocchi - smakuje wtedy doskonale:). 


Pulpety:
500 g mięsa mielonego drobiowego 
1 cebula
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
olej

Sos:
500g pieczarek
2 cebule 
2 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
natka pietruszki do dekoracji

1. Przygotowujemy pulpety: cebulę drobno siekamy, łączymy z mięsem, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpety. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia 
2. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy do pulpetów. Smażymy do odparowania wody. 
3. Do garnka dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP