lutego 09, 2020

Tortellini po włosku z pomidorami i rukolą

Włoskie smaki na obiadowym talerzu:). Pierożki tortellini z lekkim sosem i świeżą rukolą. 


400g tortellini z serem 
100g rukoli
300g pomidorków koktajlowych
1 cebula
2 łyżki śmietany 12%
3 ząbki czosnku
bazylia, oregano, sól, pieprz
oliwa do smażenia
ser cheddar do posypania

1. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Na rozgrzanej oliwie smażymy krótko posiekaną cebulę, czosnek i pomidorki koktajlowe do momentu aż pomidorki zaczną się rozpadać. Wtedy dodajemy śmietanę i przyprawy.
3. Na koniec do sosu dodajemy tortellini i rukolę. Po ułożeniu na talerz dekorujemy rukolą i posypujemy startym serem. 



1 komentarz:

  1. Co bym dał żeby mieć czas na gotowanie w tym tygodniu. Fajny przepis dzieki.

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP