Spaghetti carbonara jest pyszne - ale boczek i śmietanka 30% to prawdziwy grzech:). Dlatego proponuję jej lżejszą wersję - poniżej przepis na 1 porcję.
50g szynki parmeńskiej
1 mała cebula
garść pomidorków koktajlowych
50ml śmietanki 12%
1 jajko
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju
sól, pieprz
100g makaronu
natka pietruszki do dekoracji
1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną szynkę i cebulę. Smażymy do momentu aż zaczną się rumienić. Dodajemy przekrojone na pół pomidory i posiekany czosnek. Smażymy chwilę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.