listopada 28, 2019

Ryba (dorsz) zapiekana w sosie keczupowym i serze

Przedstawiam przepis na zapiekaną rybę z piekarnika. Z sosem pomidorowym i serem jest soczysta i smaczna. 


500g polędwicy z dorsza 
200g dobrej jakości keczupu 
150g tartej mozzarelli
sól, czosnek niedźwiedzi, czosnek granulowany

1. Polędwiczki obficie obsypujemy solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. 
2. Keczup mieszamy z solą i przyprawami. Tak powstałym sosem smarujemy kawałki ryby. Posypujemy startym serem.
3. Rybę zapiekamy w temperaturze 200 stopni do zarumienienia przez około 30 minut. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP