Danie szybkie i eleganckie, zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia:). Polędwiczki smażymy osobno i polewamy je przygotowanym sosem, dzięki temu mięso zachowa delikatny smak.
Polędwiczki:
500g polędwiczki wieprzowej
sól, pieprz
olej
Sos:
500g boczniaków
1 duża cebula
sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
natka pietruszki do posypania
Sos:
500g boczniaków
1 duża cebula
sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
natka pietruszki do posypania
1. Przygotowujemy sos: na rozgrzanym maśle podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojone boczniaki, smażymy do odparowania wody. Wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku solą i przyprawami.
2. Polędwiczki kroimy na plastry około 3 cm szerokości. Delikatnie roztłukujemy dłonią każdy kawałek.
2. Polędwiczki kroimy na plastry około 3 cm szerokości. Delikatnie roztłukujemy dłonią każdy kawałek.
Wszystko fajnie szkoda ze nie ma śmietanki w składnikach
OdpowiedzUsuń