Makaron spaghetti zazwyczaj podajemy z sosem bolońskim a ja mam dziś inną propozycję: białe spaghetti bianco z mielonym filetem z indyka, pieczarkami i śmietaną. Świetna propozycja obiadowa:).
400g makaronu spaghetti
500g mielonego fileta z indyka
500g pieczarek
2 duże cebule
250ml śmietany 18%
sól, pieprz biały, gałka muszkatołowa
olej
natka pietruszki
1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mielone mięso do zarumienienia. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Smażymy do momentu aż woda z pieczarek odparuje. Wtedy dodajemy śmietanę, sól, pieprz biały i gałkę muszkatołową do smaku, dusimy jeszcze chwilę.
3. Makaron mieszamy z sosem. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.