października 23, 2019

Ciabatta z gruszką, serem pleśniowym, orzechami i rukolą

Śniadanie, które nie będzie nudne? Proszę bardzo! Oto ciabatta z gruszką, serem pleśniowym, orzechami i rukolą:). 



1 ciabatta
garść rukoli
mały kawałek sera gorgonzola
4 łyżki startego sera mozzarella
1/2 gruszki 
3-4 orzechy włoskie

1. Ciabattę przekrawamy na pół. Na połówkach układamy gruszkę pokrojoną w cienkie plastry, pokruszony ser gorgonzola, posypujemy mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. 
2. Na upieczone połówki ciabatty układamy rukolę i posiekane orzechy włoskie. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP