października 05, 2019

Bitki schabowe w sosie porowym

Najprostsze przepisy dają najlepszy efekt. Schab w sosie porowym nikogo nie rozczaruje:). 



500g schabu w plastrach
2 duże pory 
2 łyżki śmietany 18% 
1 łyżka mąki
vegeta, pieprz, papryka słodka

1. Plastry schabu kroimy na pół, rozbijamy. Każdy kotlet posypujemy pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju w dużym garnku przeznaczonym do smażenia.
2. Białą i jasnozieloną cześć pora kroimy w plastry. Dorzucamy do mięsa, smażymy chwilę. Zalewamy 2 szklankami wody, dosypujemy vegetę. Dusimy pod przykryciem przez około 40 minut. 
3. Śmietanę mieszamy z odrobiną zimnej wody i mąką. Wlewamy do garnka, dusimy do zgęstnienia sosu. Doprawiamy do smaku. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP