września 25, 2019

Udka bez kości w szynce szwarcwaldzkiej faszerowane pieczarkami

Udka bez kości to alternatywa dla fileta z kurczaka, moim zdaniem smaczniejsza. 


6 udek bez kości 
400g pieczarek 
1 cebula 
6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 
100g sera mozzarella 
2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
olej

1. Udka z kurczaka nacieramy solą i przyprawami, musztardą i 1 łyżką oleju. 
2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody z pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy, mieszamy ze startą mozzarellą. 
3. Pieczarki wkładamy w środek każdego z udek. Owijamy je szczelnie szynką. Układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP