Udka bez kości to alternatywa dla fileta z kurczaka, moim zdaniem smaczniejsza.
6 udek bez kości
400g pieczarek
1 cebula
6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
100g sera mozzarella
2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
olej
1. Udka z kurczaka nacieramy solą i przyprawami, musztardą i 1 łyżką oleju.
2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody z pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy, mieszamy ze startą mozzarellą.
3. Pieczarki wkładamy w środek każdego z udek. Owijamy je szczelnie szynką. Układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.