Lubię sosy śmietanowe, ale koniecznie z dużą ilością warzyw. W tej potrawie jest ich pod dostatkiem.
400g makaronu
2 filety z kurczaka
1 duża cukinia
300g pieczarek
2 cebule
4 ząbki czosnku
300 ml śmietanki 30%
1 opakowanie rukoli
500g pomidorków kotajlowych
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
ser cheddar
olej
1. Filety, cukinię i cebulę kroimy w kostę, pieczarki w półplastry, czosnek drobno siekamy.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filety, obsypujemy je solą i przyprawami. Dodajemy cukinię, cebulę, pieczarki i czosnek. Smażymy do odparowania wody. Powoli wlewamy śmietankę energicznie mieszając. Wyłączamy gaz.
3. Sos mieszamy z makaronem ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu, rukolą i przekrojonymi na pół pomidorkami. Przed podaniem posypujemy starym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.