Pyszny i szybki pomysł na filet z kurczaka a'la carbonara. A z czym go podamy zależy wyłącznie od nas, nie musi to być makaron. My zjedliśmy z ziemniakami:).
2 filety z kurczaka
100g wędzonego boczku
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
200 ml śmietanki 30%
1 łyżka oleju
sól, pieprz
natka pietruszki
1. Filety kroimy w paski, boczek w drobne paski, cebulę w kostkę, czosnek drobno siekamy.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i boczek do zarumienienia. Wtedy dodajemy filety obsypane solą i pieprzem. Smażymy 5-10 minut pod koniec dodając czosnek. Wlewamy śmietankę, dusimy jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.