sierpnia 15, 2019

Sernik krówkowy

Samo przygotowanie masy serowej do tego sernika nie trwa dłużej niż 5 minut. Później pozostaje nam już tylko czekać aż się upiecze i ostygnie:). 


1 kg twarogu z wiaderka
1 puszka (400g) masy kajmakowej 
4 jajka L
1/3 szklanki cukru 
100g masła
1 opakowanie budyniu waniliowego
150g ciastek owsianych 

Dodatkowo:
1/2 puszki (200g) masy kajmakowej
8 krówek
100g płaków migdałowych

1. Twaróg, masę kajmakową, jajka, cukier i masło w temperaturze pokojowej umieszczamy w misie miksera. Miksujemy tylko do połączenia składników by nie napowietrzyć masy. 
2. Na dno tortownicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wlewamy masę serową, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 1,5 godziny. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą noc.
3. Sernik smarujemy grubą warstwą masy kajmakowej, posypujemy pokrojonymi krówkami i płatkami migdałowymi. 


1 komentarz:

  1. Jak to super wygląda <3 zapisauje przepis i koniecznie wypróbuje :D

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP