Sałatka grecka to absolutna klasyka. A gdyby tak dodać do niej włoskie tortellini? Spróbowałam, wyszło smacznie!
1 op makaronu tortellini z mięsem
2 ogórki
250g pomidorków koktajlowych
100g czarnych oliwek
150g sera feta
1 czerwona cebula
1/2 puszki kukurydzy
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
1. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Ogórki kroimy w półplastry, pomidorki przekrawamy na pół, kukurydzę odcedzamy z zalewy, cebulę kroimy w piórka.
2. Łączymy ze sobą wszystkie składniki wraz z oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.