Sałatka meksykańska robi furorę na imprezach. Meksykańska przyprawa nadaje jej oryginalnego smaku.
1 woreczek ryżu
2 filety z kurczaka
4 jajka
1 duża papryka czerwona
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 pęczek natki pietruszki
200g żółtego sera
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżka keczupu
2 ząbki czosnku
przyprawa do kuchni meksykańskiej
sól
olej
1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety kroimy w kostkę, posypujemy solą, podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę. Wszystko studzimy.
2. Paprykę kroimy w kostkę, fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy, ser ścieramy na tarce, natkę pietruszki drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.
3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy z majonezem, jogurtem i keczupem. Doprawiamy do smaku przyprawą do kuchni meksykańskiej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.