września 03, 2019

Roladki z tortilli faszerowane sałatką pieczarkową

Roladki z tortilli to bardzo popularna imprezowa przekąska. Znudzona klasyczną wersją ze świeżymi warzywami postanowiłam nafaszerować je sałatką pieczarkową. Ta wersja smakuje nam bardziej. Warto przygotować je dzień przed podaniem, tortilla rozmięka i są jeszcze smaczniejsze. 


4 tortille
4 jajka 
500g pieczarek
100g startego, żółtego sera
1 duża cebula
1 filet z kurczaka
2 marchewki 
2 łyżki majonezu
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
olej

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce. Filet gotujemy wraz z obraną, pokrojoną w długie plastry marchewką do miękkości marchewki. Zaraz po ugotowaniu jeszcze ciepły filet rwiemy za pomocą widelca na małe kawałki. Marchew kroimy w kostkę. Pieczarki ścieramy na tarce, podsmażamy na 1 łyżce oleju do momentu aż wyparuje woda. Wszystko studzimy. 
2. Jajka, pieczarki z cebulą, filet, marchew, majonez, ser i natkę mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
3. Sałatkę wykładamy na tortillę, dociskamy i zwijamy w rulon. Kroimy na kawałki. Najlepiej smakują schłodzone. 


3 komentarze:

  1. Z całą pewnością wypróbuję, bo bardzo mi się ten pomysł podoba 👌

    OdpowiedzUsuń
  2. Wykorzystam przepis przy najbliższej rodzinnej imprezie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Całkiem ciekawy przepis, roladki wyglądają smakowicie, napewno skorzystam z tego przepisu

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP