Usmażenie smacznych i miękkich polędwiczek wydaje się być trudnym zadaniem. Bez obaw, szybko można dojść do wprawy. Ważne by ich nie przesmażyć. W dzisiejszej wersji, owinięte szynką dojrzewającą smakują świetnie!
350g polędwiczki wieprzowej
8 cienkich plastrów szynki dojrzewającej
sól, pieprz, czosnek granulowany
2 łyżki oleju
1. Z polędwiczki odcinamy białą błonę. Kroimy ją w grube plastry. Każdy plaster rozbijamy pięścią, posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem. Każdy plaster owijamy w szynkę.
2. Na rozgrzanym oleju układamy polędwiczki łączeniem szynki do dołu. Smażymy na dość mocnym ogniu, po 2-3 minuty z każdej strony. Przed podaniem odsączamy polędwiczki z oleju na ręczniku papierowym.
350g polędwiczki wieprzowej
8 cienkich plastrów szynki dojrzewającej
sól, pieprz, czosnek granulowany
2 łyżki oleju
1. Z polędwiczki odcinamy białą błonę. Kroimy ją w grube plastry. Każdy plaster rozbijamy pięścią, posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem. Każdy plaster owijamy w szynkę.
2. Na rozgrzanym oleju układamy polędwiczki łączeniem szynki do dołu. Smażymy na dość mocnym ogniu, po 2-3 minuty z każdej strony. Przed podaniem odsączamy polędwiczki z oleju na ręczniku papierowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.