czerwca 07, 2019

Polędwiczki wieprzowe smażone w szynce dojrzewającej

Usmażenie smacznych i miękkich polędwiczek wydaje się być trudnym zadaniem. Bez obaw, szybko można dojść do wprawy. Ważne by ich nie przesmażyć. W dzisiejszej wersji, owinięte szynką dojrzewającą smakują świetnie!



350g polędwiczki wieprzowej
8 cienkich plastrów szynki dojrzewającej 
sól, pieprz, czosnek granulowany 
2 łyżki oleju

1. Z polędwiczki odcinamy białą błonę. Kroimy ją w grube plastry. Każdy plaster rozbijamy pięścią, posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem. Każdy plaster owijamy w szynkę. 
2. Na rozgrzanym oleju układamy polędwiczki łączeniem szynki do dołu. Smażymy na dość mocnym ogniu, po 2-3 minuty z każdej strony. Przed podaniem odsączamy polędwiczki z oleju na ręczniku papierowym. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP