Klasyczne połączenia smakowe zawsze robią dobre wrażenie:). Dlatego dziś zapraszam na makaron w sosie pieczarkowym, który uzupełnia świeży smak koperku.
200g makaronu penne
1 duży filet z kurczaka
250g pieczarek
1 cebula
3 ząbki czosnku
3 łyżki posiekanego koperku
300ml śmietany 12%
sól, pieprz, papryka słodka
olej
1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety i cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry, czosnek drobno siekamy.
2. N rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulę, czosnek i pieczarki. Dusimy do odparowania wody. Dodajemy śmietanę, koperek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką słodką. Kiedy sos się zagotuje, ściągamy z ognia, mieszamy z makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.