Ser i pieczarki w zestawie z mięsem to połączenie, które zawsze się sprawdza. Dziś zapraszam na zapiekane polędwiczki drobiowe.
400g polędwiczek drobiowych
250g pieczarek
1 cebula
100g tartego sera mozzarella
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
olej
1. Polędwiczki obsypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę posypane. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Posypujemy solą i pieprzem.
3. Polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym. Na mięso układamy pieczarki, posypujemy startym serem. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.