Makaron "zielono mi" - bo warto czasami zrezygnować z mięsa na obiad na rzecz warzyw:). Do makaronu dodałam ich sporo, wszystkie zielone. Fasolka szparagowa, szpinak i cukinia dały świetny mix smaków! Przepis na 1 dużą porcję.
100g ulubionego makaronu, u mnie spaghetti
150g zielonej fasolki szparagowej
200g szpinaku
1 mała cukinia
1 cebula
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek do smażenia
100g sera mozzarella
1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię ścieramy na tarce, cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy wszystkie warzywa przez około 10 minut, po tym czasie podlewamy niedużą ilością wody, dusimy kolejne 15 minut do miękkości fasolki.
adwokat rzeszów - dobry adwokat rzeszów i okolice
OdpowiedzUsuń