marca 06, 2019

Polędwiczki drobiowe w czosnku niedźwiedzim

Czosnek niedźwiedzi to delikatniejsza alternatywa dla zwykłego czosnku. Ma delikatny, czosnkowy smak, szereg właściwości zdrowotnych i nie pozostawi nieświeżego oddechu. Jest mało popularny w kuchni a ja zachęcam by sięgać po niego częściej:). 


500g polędwiczek drobiowych 
3 łyżki czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka musztardy 
1 łyżka oleju
sól, pieprz

1. Polędwiczki oczyszczamy, mieszamy z musztardą czosnkiem niedźwiedzim, olejem, solą i pieprzem. 
2. Polędwiczki wykładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP