lutego 23, 2019

Angielskie śniadanie

Patrząc na ten talerz można pomyśleć sobie, że to miks, który nie pasuje na jeden talerz a po drugie, że to raczej obiad niż śniadanie:). Nic bardziej mylnego. Każdy powinien spróbować! Dodatkowo jego przygotowanie to kilka chwil. Składniki na dwie porcje. 


4 cienkie kiełbaski
2 jajka
1 puszka fasolki w zalewie pomidorowej
1 bagietka
1 pomidor
2 pieczarki 
rukola do dekoracji
sól, pieprz
masło

1. Na suchej, rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojoną na 4 części bagietkę aż stanie się chrupka. Zdejmujemy z patelni, smarujemy masłem. 
2. Na patelni rozgrzewamy masło, kładziemy kiełbaski, przekrojone na pół pieczarki oraz pokrojonego w plastry pomidora. Wszystko smażymy z dwóch stron do zarumienienia przez około 10 minut. 
3. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło, rozbijamy jajka i smażymy je tak by białko się ścięło a żółtko pozostało płynne. W międzyczasie podgrzewamy również fasolkę.
4. Na talerzu rozkładamy garść rukoli. Fasolkę przekładamy do małej miseczki, którą ustawiamy na talerz. Wykładamy także jajka, kiełbaskę, warzywa i bagietkę. Jajka i warzywa posypujemy solą. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP