Sernik na zimno - pyszny, smaczny, naszpikowany owocami. Prawdziwie letni deser, idealny na upały:).
700g serków homogenizowanych waniliowych
700g serków homogenizowanych waniliowych
1 łyżka mleka
2 łyżki żelatyny
1 galaretka brzoskwiniowa
6 nektarynek
1. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Studzimy. Serki homogenizowane miksujemy z mlekiem. Powoli wlewamy żelatynę, dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do tortownicy 22cm, wyłożonej papierem do pieczenia Zostawimy na około 1h do zastygnięcia.
2. W międzyczasie przygotowujemy galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy do momentu aż zacznie tężeć. Nektarynki obieramy i kroimy w półplastry, układamy na masę serową. Zalewamy galaretką, wstawiamy do lodówki do stężenia na około godzinę.
wygląda wyjątkowo pysznie:)
OdpowiedzUsuń