sierpnia 30, 2018

Filety faszerowane serem, szynką i pieczarkami

Proste i wdzięczne danie z piekarnika. Możemy przygotować wszystko dzień wcześniej a kolejnego dnia po pracy tylko wstawić danie do piekarnika:). 


2 filety z kurczaka
100g szynki 
100g tartej mozzarelli
4-5 pieczarek 
3 ząbki czosnku
1 cebula
sól, pieprz, papryka słodka
olej 

1. Przygotowujemy farsz: szynkę, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, czosnek i pieczarki do odparowania wody. Przyprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Mieszamy z szynką i serem. 
2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i papryką. Do kieszonek wkładamy farsz.
3. Filety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP