Gulasz z białą kapustą (z szynki wieprzowej). To zupełnie inny gulasz niż te dotychczas mi znane:). Dodatek kapusty dodaje mu oryginalności i niepowtarzalnego smaku.
1 kg szynki wieprzowej
1/4 białej kapusty
2 marchewki
2 cebule
1 pietruszka
2 łyżki mąki
sól, pieprz, papryka słodka
olej
1. Mięso kroimy w kostkę. Kapustę i cebulę kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę ścieramy na tarce.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, smażymy kilka minut, po czym wlewamy 1 litrt wody. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa i warzyw przez około 1,5 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.