Szukając przepisów na szybkie dania obiadowe, wpadłam na pomysł błyskawicznego curry. Smak przyprawy curry dominuje w daniu a całość świetnie pasuje do ryżu.
300g mięsa mielonego
2 czerwone papryki
1 cebula
3 ząbki czosnku
200 ml śmietany 18%
posiekana natka pietruszki do dekoracji
1-2 łyżeczki curry
sól, pieprz
olej
1. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone. Kiedy się zarumieni, dodajemy paprykę, cebulę i czosnek. Podsmażamy chwilę, po czym wlewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy do jej odparowania i miękkości warzyw.
Wygląda wyśmienicie. Tego dania jeszcze nie próbowałem, koniecznie muszę wypróbować ten przepis!
OdpowiedzUsuń