czerwca 17, 2018

Truskawkowy deser z bitą śmietaną, mascarpone i bezami

Kolejny prosty, letni deser z truskawkami:). 



500g truskawek 
250g serka mascarpone
300ml śmietanki 30%
3 łyżki cukru pudru
kilka sztuk bez
posypka do dekoracji

1. Truskawki pozbawiamy szypułek, kroimy na kawałki. 
2. Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone, miksujemy krótko do połączenia składników. 
3. W pucharkach układamy warstwowo masę serowo-śmietanową, truskawki i pokruszone bezy, następnie znowu masę, truskawki, bezy i tak do wyczerpania składników. Dekorujemy truskawkami, bezą, posypką i liśćmi mięty. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP