W sezonie na szparagi koniecznie zróbcie to danie:). Wygląda efektownie i równie dobrze smakuje a jego wykonanie to około 10 minut + czekanie aż się upiecze. Polecam:).
2 filety z kurczaka
1/2 pęczka szparagów
10 plastrów szynki parmeńskiej
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, papryka słodka
1. Filety kroimy na 3 części, rozbijamy je dość cienko. Posypujemy solą, pieprzem i papryką.
2. Ze szparagów odcinamy twarde końcówki. Na każdy filet układamy po 3-4 szparagi. Zwijamy w roladki, owijamy je szynką parmeńską. Masło roztapiamy, dodajemy do niego sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masłem smarujemy wystające końcówki szparagów.
prezentują się wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńRobiłam szparagi wg tego przepisu ale ok 4 min ich wcześniej obgotowałam a reszta bez zmian.Polecam.Pyszne.
OdpowiedzUsuń