czerwca 11, 2018

Roladki drobiowe ze szparagami i szynką parmeńską

W sezonie na szparagi koniecznie zróbcie to danie:). Wygląda efektownie i równie dobrze smakuje a jego wykonanie to około 10 minut + czekanie aż się upiecze. Polecam:).


2 filety z kurczaka
1/2 pęczka szparagów
10 plastrów szynki parmeńskiej
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, papryka słodka

1. Filety kroimy na 3 części, rozbijamy je dość cienko. Posypujemy solą, pieprzem i papryką. 
2. Ze szparagów odcinamy twarde końcówki. Na każdy filet układamy po 3-4 szparagi. Zwijamy w roladki, owijamy je szynką parmeńską. Masło roztapiamy, dodajemy do niego sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masłem smarujemy wystające końcówki szparagów.
3. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni. 





2 komentarze:

  1. Robiłam szparagi wg tego przepisu ale ok 4 min ich wcześniej obgotowałam a reszta bez zmian.Polecam.Pyszne.

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP