Moje ulubione połączenie smaków tym razem w makaronowo-sałatkowej odsłonie:).
2 garści rukoli
2 gruszki
100g sera gorgonzola
duża garść orzechów włoskich
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
sól, pieprz
1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Orzechy siekamy, gorgonzolę i gruszkę kroimy w kostkę.
2. W naczyniu łączymy ze sobą sok z cytryny, musztardę, miód, sól, pieprz, olej i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.