maja 29, 2018

Filety z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej

Szynka szwarcwaldzka to mocno wędzona, surowa szynka, pokrojona w długie, cienkie plastry. Owinięte nią filety zyskały nowy smak:). A przepis jest banalny.


2 filety z kurczaka
8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 
sól, pieprz, papryka słodka 

1. Filety kroimy na nieduże, podłużne kawałki. Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Każdy kawałek owijamy szynką szwarcwaldzką. 
2. Kawałki kurczaka w szynce układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP