lutego 21, 2018

Makaron z brokułem i boczniakami w sosie orzechowym

Sos orzechowy to moje nowe odkrycie:). Świetnie pasuje do brokuła a także do innych warzyw. W wersji mięsnej możemy dodać kurczaka. 


1 brokuł
100g makaronu rurki
250g boczniaków
2 łyżki masła orzechowego
3 łyżki śmietany 18%
1 ząbek czosnku
olej
sól, pieprz 

1. Z brokuła odcinamy różyczki. Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 
2. Boczniaki kroimy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy drobno posiekany czosnek, makaron i brokuł. Masło orzechowe i śmietanę łączymy razem. Wlewamy do garnka, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



2 komentarze:

  1. ostatnio wcinam boczniaki na okrągło :) pyszna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP