lutego 18, 2018

Grillowany sznycel z indyka w sosie serowym

Warto stawiać na chude mięso drobiowe. By smakowało lepiej łączę je z sosem, ale nie tak by mięso pływało w sosie a by sos był smacznym, delikatnym dodatkiem:). 



4 sznycle z indyka (400 g) 
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 

Sos:
1 cebula
2 łyżki sera gorgonzola 
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
200 ml śmietany 18% 
olej
sól, pieprz

1. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Dodajemy posiekaną drobno cebulę. Smażymy do zeszklenia, wlewamy śmietanę, dodajemy gorgonzolę. Gotujemy do momentu aż ser się roztopi. Dodajemy natkę pietruszki, sól i pieprz.
2. Sznycle posypujemy solą, pieprzem i przyprawami. Grillujemy na grillu elektrycznym lub na patelni grillowej posmarowanej łyżeczką oleju. 
3. Sznycle wykładamy na talerz, polewamy wcześniej przygotowanym sosem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP