stycznia 08, 2018

Kurczak w boczku na patyczku

Imprezowych przekąsek ciąg dalszy:). Wszystko co w boczku smakuje dobrze, zwłaszcza na zakrapianych imprezach. Ta przekąska nie może narzekać na brak powodzenia, bardzo szybko znika ze stołu. 



2 filety z kurczaka
200g wędzonego boczku w plastrach 
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 

1. Filety kroimy w podłużne paski. Posypujemy solą i przyprawami. 
2. Każdy kawałek fileta nadziewamy na patyczek do szaszłyka i owijamy boczkiem.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Na ostatnie 10 minut włączamy termoobieg by boczek się zarumienił. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP