listopada 18, 2017

Hot dogi zapiekane w piekarniku

Hot dogi z piekarnika:). Niby ta sama bułka co zawsze a w środku ta sama parówka, ale smak inny, lepszy niż tradycyjnie. Nam smakowało bardzo!



4 bułki do hot dogów
4 parówki
2 ogórki konserwowe
1/2 papryki
1 czerwona cebula 
majonez, musztarda, keczup 
100g żółego sera

1. Bułki przecinamy wzdłuż, nie rozcinając ich do końca. Smarujemy majonezem i musztardą. Ogórki, paprykę  i cebulę kroimy w plastry. Ser ścieramy na tarce.
2. Do każdej bułki wkładamy: parówkę, plastry ogórka, paprykę i cebulę. Posypujemy staryum serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut. Przed podaniem polewamy keczupem.

1 komentarz:

  1. Dzisiaj mam na obiad! wypróbuję patent z piekarnikiem :) pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP