Hot dogi z piekarnika:). Niby ta sama bułka co zawsze a w środku ta sama parówka, ale smak inny, lepszy niż tradycyjnie. Nam smakowało bardzo!
4 bułki do hot dogów
4 parówki
2 ogórki konserwowe
1/2 papryki
1 czerwona cebula
majonez, musztarda, keczup
100g żółego sera
1. Bułki przecinamy wzdłuż, nie rozcinając ich do końca. Smarujemy majonezem i musztardą. Ogórki, paprykę i cebulę kroimy w plastry. Ser ścieramy na tarce.
2. Do każdej bułki wkładamy: parówkę, plastry ogórka, paprykę i cebulę. Posypujemy staryum serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut. Przed podaniem polewamy keczupem.
Dzisiaj mam na obiad! wypróbuję patent z piekarnikiem :) pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuń