listopada 01, 2017

Drobiowe kotlety siekane z serem i pieczarkami

A na nudę w kuchni zrób sobie siekanego kotleta;). Ja zrobiłam go z fileta z kurczaka i połączenia sprawdzającego się w każdej sytuacji - sera i pieczarek. 


2 filety z kurczaka
500g pieczarek
2 cebule
100g twardego sera, u mnie cheddar
1 pęczek natki pietruszki
2 jajka L
3 łyżki mąki
olej
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany

1. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki. Koperek i natkę pietruszki siekamy. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. 
2. Cebulę z pieczarkami podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Studzimy, dodajemy filety, ser, natkę, koperek, jajka, mąkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawami. 
3. Na rozgrzanym oleju, na patelnię wykładamy po czubatej łyżce powstałej masy. Smażymy z obu stron na złoty kolor. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP