Oto pieczony filet z kurczaka zrobiony nieco inaczej, bo zapieczony pod musztardową pierzynką. Musztardowy smak nadaje daniu charakteru.
2 filety z kurczaka
2 białka z jajek L
2 łyżki musztardy
4 łyżki bułki tartej
3 łyżki masła
sól, pieprz
1. Filety kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z łyżką miękkiego lub płynnego masła. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
2. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy musztardę i bułkę tartą. Pianę układamy na filety, na pianę rozkładamy kawałki pozostałego masła.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Naprawdę świetnie się prezentuję ten kurczaczek, nic tylko się zajadać :) Super!
OdpowiedzUsuńWyglądem kusi aż chce się zrobić.
OdpowiedzUsuń