października 28, 2017

Kurczak pod musztardową pierzynką

Oto pieczony filet z kurczaka zrobiony nieco inaczej, bo zapieczony pod musztardową pierzynką. Musztardowy smak nadaje daniu charakteru. 



2 filety z kurczaka
2 białka z jajek L 
2 łyżki musztardy 
4 łyżki bułki tartej 
3 łyżki masła
sól, pieprz

1. Filety kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z łyżką miękkiego lub płynnego masła. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
2. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy musztardę i bułkę tartą. Pianę układamy na filety, na pianę rozkładamy kawałki pozostałego masła. 
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. 


2 komentarze:

  1. Naprawdę świetnie się prezentuję ten kurczaczek, nic tylko się zajadać :) Super!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądem kusi aż chce się zrobić.

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP