września 03, 2017

Zapiekane ziemniaki z czosnkiem i natką pietruszki

Ziemniaki upiekłam w rękawie:). Dzięki temu pieczenie trwa krócej i mamy pewność, że będą miękkie a nie wysuszone na wiór. Są bardzo aromatyczne, z dużą ilością czosnku i natki pietruszki.



1 kg ziemniaków
1 pęczek natki pietruszki
5 ząbków czosnku
2 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz

1. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę, natkę pietruszki siekamy. Wraz ze śmietaną, solą i pieprzem przekładamy do ziemniaków, dokładnie mieszamy.
2. Ziemniaki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Naczynie wkładamy do rękawa do pieczenia, dokładnie go związujemy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez 1 godzinę. 



1 komentarz:

  1. Mniam. Po prostu pyszne. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2017 :)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP