sierpnia 08, 2017

Szaszłyki z mięsa mielonego owinięte boczkiem

Mielone na patyku owinięte boczkiem - w sam raz na trwający nadal sezon grillowy:). Jeśli nie mamy grilla, możemy zrobić je w piekarniku, będą równie smaczne. 



500g mięsa mielonego
300g wędzonego boczku w plastrach
1 cebula
2 ząbki czosnku  
1 jajko
1 kajzerka
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej
sól, pieprz 

1. Cebulę drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy. 
2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy. 
3. Mięsem oblepiamy patyczki, owijamy plastrami boczku. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut lub grillujemy.



1 komentarz:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP