lipca 26, 2017

Zupa z letnich warzyw

Ta zupa jest lekka, pachnie wiosną, latem:). Chyba nawet mogę określić ją mianem mojej ulubionej spośród zup, które dotychczas gotowałam. Polecam!



1 udko z kurczaka
1/2 kalafiora
300g fasolki szparagowej
2 młode marchewki
1 pietruszka 
3 młode ziemniaki 
1 młody por
1 pęczek koperku
sól, pieprz, vegeta

1. Kalafior dzielimy na różyczki. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Marchew i pietruszkę skrobiemy, wraz z porem kroimy w plasterki. Ziemniaki skrobiemy i kroimy w kostkę, koperek siekamy. 
2. W dużym garnku gotujemy udo z kurczaka. Zbieramy szumowiny. Dodajemy por, fasolkę, marchew, pietruszkę i koperek. Gotujemy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy ziemniaki i kalafior. Gotujemy jeszcze 15-20 minut do miękkości warzyw.
3. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą. 



2 komentarze:

  1. Pyszna, pachnąca latem zupka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wpaniała zupa, idealna na ciepłe popołudnie.. szkoda tylko, że tak mało takich :P Ale super zupka

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP