1 woreczek kaszy jaglanej
1 brokuł (500g)
1 brokuł (500g)
100g twardego sera, u mnie cheddar
2 cebule
3 jajka L
3 łyżki mąki
olej
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
1. Cebulę kroimy w kostkę. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. Brokuły gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i rozdrabniamy widelcem.
2. Do brokułów dodajemy filety, ser, jajka, mąkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawami. 3. Na rozgrzanym oleju (lub na teflonowej patelni bez oleju) wykładamy po czubatej łyżce powstałej masy. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.