Cieszmy się młodymi ziemniakami póki są:). Do ziemniaków dobrałam dziś ciężkie dodatki - boczek i kiełbasę, nie potrzeba więc tu niczego więcej, no może poza szklanką zimnej maślanki:).
1 kg młodych ziemniaków
250g wędzonego boczku
300g kiełbasy
1 pęczek szczypiorku
2 jajka L
200ml śmietany 18%
sól, pieprz
świeży koperek do posiekania
1. Ziemniaki skrobiemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Boczek i kiełbasę kroimy, podsmażamy na rozgrzanej patelni bez dodatkowego tłuszczu.
2. Jajka mieszamy ze śmietaną, dodajemy posiekany szczypior, sól i pieprz.
Mniam, idealne jedzonko:)
OdpowiedzUsuńAle pięknie!
OdpowiedzUsuńUwielbiamy takie letnie obiady!
:)
Zrobiłam ostatnio na obiad! było pyszne ! idealnie komponuje się z sałatą w śmietanie ! Pycha!
OdpowiedzUsuń