Muffinki powinny być szybkie, łatwe i tanie. Te spełniają wszystkie powyższe wymagania. Do tego są wilgotne i pyszne - urzekają nawet tych, którzy niespecjalnie przepadają za podobnymi babeczkami:).
Składniki suche:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki mokre:
2 jajka
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
Dodatkowo:
300-400g pokrojonych truskawek
cukier puder do posypania
1. W dwóch osobnych miskach łączymy ze sobą składniki mokre i składniki suche. Składniki mokre przelewamy do suchych, mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy truskawki, ponownie krótko mieszamy.
2. Ciasto wykładamy do foremek wyłożonych papilotkami, do około 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Składniki suche:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki mokre:
2 jajka
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
Dodatkowo:
300-400g pokrojonych truskawek
cukier puder do posypania
1. W dwóch osobnych miskach łączymy ze sobą składniki mokre i składniki suche. Składniki mokre przelewamy do suchych, mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy truskawki, ponownie krótko mieszamy.
2. Ciasto wykładamy do foremek wyłożonych papilotkami, do około 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Wow! Wyglądają obłędnie!
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń