czerwca 21, 2017

Surówka kopenhaska - najlepsza:)

Jedna z naszych ulubionych, obiadowych surówek. Zawsze robię jej sporą miskę na 2-3 dni. Polecam, jest prosta, smaczna i efektowna:).



1/2 główki sałaty lodowej
3 marchewki
3 ogórki kiszone/konserwowe
1 cebula
pęczek szczypioru
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 łyżki musztardy, u mnie Musztarda Kielecka od Społem Kielce
2 łyżki jogurtu greckiego
sól, pieprz, czosnek granulowany

1. Marchew i ogórki ścieramy na tarce. Sałatę, cebulę, szczypior i natkę siekamy.
2. Wszystkie warzywa przekładamy do miski, dodajemy musztardę, jogurt i przyprawy. Mieszamy do dokładnego połączenia składników.



1 komentarz:

  1. Co osoba to inny przepis :) Niby jedna sałatka a tyle ma wykonań, ale przyznam, że Twoja wygląda bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP