kwietnia 01, 2017

Ryż z pieczarkami i szpinakiem w kremowym sosie

Dziś przepis na ryż w wersji bezmięsnej, z pieczarkami i szpinakiem, w bardzo kremowym, jogurtowym sosie:). Danie lekkie i smaczne, może być samodzielnym posiłkiem lub dodatkiem do mięsa.


200g ryżu
500g mrożonego szpinaku
500g pieczarek
2 cebule
300g jogurtu greckiego 
2 ząbki czosnku
150g sera cheddar
sól, pieprz, papryka słodka
olej

1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 
2. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w ćwiartki, ser ścieramy na tarce a czosnek przeciskamy przez praskę.
3. Na rozgrzanym oleju podsmażamy, cebulę i pieczarki. Kiedy pieczarki puszczą wodę dodajemy czosnek i szpinak. Dusimy do całkowitego rozmrożenia szpinaku i odparowania wody. Dodajemy przyprawy, jogurt grecki i ser. Dusimy jeszcze chwilę. Mieszamy z ryżem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP