Makaron w warzywnym sosie to wegetariańska propozycja na obiad - także ten na wynos do pracy, bo można go zjeść na zimno lub odgrzać w mikrofalówce. Możemy dodać kurczaka jeśli nie wyobrażamy sobie obiadu bez mięsa:).
100g makaronu, u mnie razowy
100g makaronu, u mnie razowy
2 czerwone papryki
1 cukinia
2 marchewki
2 cebule
150 ml przecieru pomidorowego
sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra, majeranek
olej
1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Papryki, cebule i cukinie kroimy w nieduże kawałki. Marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, dolewamy 1/3 szklanki wody, dusimy. Po 20 minutach dolewamy przecier, dodajemy przyprawy. Ponownie dusimy do miękkosci.
Ale piękne i apetyczne kolory , aż ślinka leci na sam widok :)
OdpowiedzUsuńPyszny, szybki wege obiad:)
OdpowiedzUsuń