kwietnia 20, 2017

Makaron w warzywnym sosie

Makaron w warzywnym sosie to wegetariańska propozycja na obiad - także ten na wynos do pracy, bo można go zjeść na zimno lub odgrzać w mikrofalówce. Możemy dodać kurczaka jeśli nie wyobrażamy sobie obiadu bez mięsa:). 



100g makaronu, u mnie razowy
2 czerwone papryki
1 cukinia
2 marchewki 
2 cebule
150 ml przecieru pomidorowego
sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra, majeranek
olej

1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Papryki, cebule i cukinie kroimy w nieduże kawałki. Marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, dolewamy 1/3 szklanki wody, dusimy. Po 20 minutach dolewamy przecier, dodajemy przyprawy. Ponownie dusimy do miękkosci.
3. Makaron mieszamy z sosem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP