Tak podana kiełbasa jest świetną alternatywą dla kiełbasy z wody, która często pojawia się na wielkanocnym stole. Zrobiłam mniejszą porcję, ale podaję przepis na więcej - by starszyło dla każdego;).
Postawmy na dobrej jakości kiełbasę. Polecam kiełbasę wiejską tradycyjną - nowość od firmy Hańderek.
Cechuje ją wysoka mięsność, wyraźny bukiet przypraw, jest świetna dla
osób lubiących wędzone tradycyjnie wędliny z wieprzowiny.
400g kiełbasy, u mnie wiejska tradycyjna od Hańderek
3 duże czerwone cebule
250g pomidorków koktajlowych
4 łyżki oleju
200ml jasnego piwa
sól, pieprz
1. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy. Cebule kroimy w piórka, pomidorki przekrawamy na pół. Układamy wszystko w naczyniu żaroodpornym. Polewamy piwem, olejem, posypujemy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.