Zdecydowanie zimowa, rozgrzewająca propozycja:). Treściwy gulasz podajmy koniecznie w towarzystwie kaszy, u mnie gryczanej od Lidl Polska, której właściwości prozdrowotne szeroko by opisywać. W skrócie: odkwasza organizm, obniża ciśnienie krwi a dodatkowo ma mnóstwo błonnika, witamin i składników mineralnych.
3 różnokolorowe papryki
3 cebule
2 ząbki czosnku
300g pieczarek
3 marchewki
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka papryki słodkiej
3 liście laurowe
2 kulki ziela angielskiego
szczypta: tymianku, kolendry, majeranku
sól, pieprz
olej
1. Szynkę kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy w dużym garnku z grubym dnem,
na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia.
2.
Paprykę, marchewkę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy na ćwiartki. Czosnek
przeciskamy przez praskę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.