Ach, co to jest za zupa:). Ta z koncentratu ma coś w sobie, ale z passatą jest jeszcze lepsza. Można podać ją z makaronem lub ryżem. Jeśli okaże się za kwaśna trzeba ją dosłodzić, wszystko zależy od passaty jaką użyjemy - ja lubię kwaśne zupy i nigdy nie dosładzam.
300g żeberek
1 l passaty pomidorowej
2 łodygi selera naciowego
2 duże marchewki
1 pietruszka
1 pęczek natki pietruszki
1 pęczek natki pietruszki
1 por
1 cebula
1 cebula
3 liście laurowe
4 kulki ziela angielskiego
sól, pieprz, czosnek granulowany
1.Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy 2
litrami wody. Zagotowujemy, usuwamy szumowiny, dodajemy liście laurowe i
ziele angielskie. Gotujemy około 40 minut.
2.
Seler naciowy, natkę pietruszki, cebulę i por drobno siekamy. Marchew i pietruszkę
ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy do zupy wszystkie warzywa. Gotujemy kolejne 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.