grudnia 27, 2016

Jajka z szynką zapiekane w cieście francuskim

Przekąska idealna:). Szybka, smaczna i efektowna. Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, jajka, dobrej jakości szynka i warzywa, kilka chwil i gotowe! 


1 arkusz ciasta francuskiego
6 jajek
12 plasterków dobrej jakości szynki, u mnie Szynka z wędzarni od Hańderek
1 papryka czerwona
szczypiorek
sól, pieprz, czosnek granulowany

1. Ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów. Każdy z nich zlepiamy tak by powstał "koszyczek" z wgłębieniem i podniesionymi bokami. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
2. Do każdego "koszyczka" wkładamy pokrojoną paprykę, 2 plasterki szynki oraz wbijamy po 1 jajku. Posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
3. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP